About

Connos Kajak

Connos Kajak, ha kul och lär dig teknik och säkerhet

Gå Kajakkurs det blir roligare då.


Det är kul att gå kajakkurs hos Connos Kajak. Vi lär ut teknik på ett lekfullt sätt och alla våra deltagare blir skickligare paddlare. Paddlingen blir roligare då.


Du lär dig snabbt grunderna inom havspaddling och får mer kontroll över kajaken. När du känner att du vill utvecklas vidare eller bara repetera grunderna är du välkommen till oss.


Säkerhet och paddlingsteknik hänger ihop. När du känner att du vill lära dig att ta större utmaningar ska du ta en kurs och självklart fortsätta öva på egen hand.


Historien om Connos Kajak

Connos Kajak har alltid haft sin grund i en passion för kajakpaddling


Magnus och Margareta startade Connos Kajak för att de älskade paddling. Båda var uppväxta med paddling och friluftsliv. Ideén att starta något annat kom 1998 då de startade lite på prov i Eskilstuna. Konceptet var kurser och uthyrning av kajaker och tillbehör av bra kvalitet.


När Magnus började hålla kurser i havspaddling var fokus på Säkerhet och en god teknik. Utbudet på intensivkurser med tydligt fokus på teknik och säkerhet var obefintligt. Många av de kurser som erbjöds var upplevelsekurser där fokus var på naturupplevelse och fika.


Maj 2001 startade Connos Kajak i Uppsala och de hade köpt in fler uthyrningskajaker. Det blev fullbokat på kurserna redan första säsongen och de fick lägga in extra kurser.


År 2013 kunde vi inte vara kvar i våra gammla lokaler och övergick till att inrikta oss endast på kurser och turer.


Kurserna har alltid varit kärnan i verksamheten och de har haft många nöjda elever genom åren.

Våra Instruktörer

Magnus Hultqvist


Magnus har paddlat så länge han kommer ihåg. Han har tränat flera olika grenar inom kajak. Surfski och Kanotpolo är de grenar som är roligast förutom havspaddling.


Han gillar tekniskt utmanande paddling. Magnus har paddlat havskajak sedan 1995


Paddlar en Skim Braveheart LV XR

Margareta Hultquist


Margareta har paddlat kajak sedan hon var 12 år och har också arbetat som friluftsguide. Hon har paddlat havskajak sedan 1995.


Paddlar en Skim DEX semi Carbon

info@connoskajak.se    018-29 17 80

Copyright © All Rights Reserved Connos Kajak owns the right to alll content on connoskajak.se